خدمات خرید و تامین کالا

خدمات خرید و تامین کالا

در عصر حاضر، تجارت بین‌الملل یکی از صنعت‌های جذاب و در حال پیشرفت است. اینترنت و ارتباط آسان با جهان موجب دسترسی بیشتر به منابع خارج از کشور شده است. امکان دستیابی به محصولات با قیمت‌های مناسب‌تر، تهیه منابع برای بسیاری از مشاغل را به گزینه‌ای بسیار جذاب تبدیل کرده است. مشاغل کوچک و بزرگ در حال استفاده از منابع موجود در بستر اینترنت برای دسترسی به فروشندگان هستند. تهیه منابع خارج از کشور ممکن است یک فرآیند طاقت فرسا و همراه با ریسک باشد؛ بنابراین، با این استراتژی ساده برای تامین منابع شروع می‌کنیم:               
  • انتخاب محصول یا کالای وارداتی
  • شناسایی کشورهای خاص
  • یافتن تامین کننده‌ها
  • انتخاب تامین کننده مناسب
  • اعتبار سنجی
  • درخواست نمونه برای محصول
  • نهایی کردن قرارداد
شرکت مدیریت صادرات ساحران تجارت کارمانیا (ساتکا) همراه با تیم مجرب خود توانسته با تکیه بر سوابق، غلبه بر محدودیت‌ها، تسلط بر قوانین بین الملل، توانایی خود را جهت به حداقل رساندن ریسک و کوتاه کردن زمان در تهیه منابع و خرید خارجی حفظ کند.  با داشتن نماینده در اقصی نقاط دنیا و داشتن فهرستی از فروشندگان خوشنام، زنجیره تامین را در داخل و خارج از کشور فراهم می‌کند. کافیست کالا یا محصول خود را انتخاب کنید و ادامه فرآیند از شناسایی بازار تا ترخیص آن را به شرکت مدیریت صادرات ساحران تجارت کارمانیا (ساتکا)بسپارید. فعالیت شرکت مدیریت صادرات ساحران تجارت کارمانیا (ساتکا) در خدمات خرید و تامین خارجی:
  •  پیدا کردن منابع قابل اعتماد و مناسب جهت خرید کالاهای درخواستی مشتریان
  •  خرید و تامین خارجی به منظور واردات کالا
  •  اعتبار سنجی فروشندگان خارجی
  •  خرید و تامین داخلی به منظور صادرات کالا 
  • شناسایی تامین کنندگان
یکی از دردسرهای بزرگ خرید خارجی برای کسانی که با فرایند آن آشنایی ندارند، یافتن و انتخاب تامین‌کننده مناسب و دارای صلاحیت، با بهترین نسبت قیمت به کیفیت است. بسیاری از خریدهای برون مرزی بدلیل عدم شناخت از تامین‌کنندگان و بازارهای کشور مبدا، عدم آگاهی از وجود خارجی یا اعتبار تامین کننده‌ای که صرفا بوسیله جستجوهای اینترنتی یافت شده، عدم شناخت از فرایندهای تولید و کنترل‌کیفیت کارخانه سازنده و … با شکست روبرو می‌شوند. خدمت منبع یابی شرکت مدیریت صادرات ساحران تجارت کارمانیا (ساتکا)امکان شناخت تولیدکنندگان محصولات مختلف را برای مشتری فراهم ساخته و ایشان را در بررسی صلاحیت تامین‌کننده و ارزیابی کیفیت محصولات آن یاری می‌نماید. در این مسیر، شرکت مدیریت صادرات ساحران تجارت کارمانیا (ساتکا) با اخذ الزامات و نیازمندی‌های مشتریان و با کمک تیم‌های مهندسی فروش دفتر ایران و مهندسی خرید دفاتر چین و تایوان، جستجویی گسترده برای یافتن تولیدکنندگان کالای مورد‌ نظر آغاز می‌کند. طی این فرایند، واحد مهندسی خرید با مراجعه به وب‌سایت‌ها، بازارها، نمایشگاه‌ها، اصناف، اتاق‌های بازرگانی و وزارتخانه‌های مرتبط، لیست بلندی از تامین‌کنندگان تهیه می‌نماید . سپس این لیست با توجه به الزامات کارفرما (اعم از الزامات فنی، قیمت تامین‌کنندگان فیلتر شده ودر نهایت لیستی کوتاه از تامین کنندگان بالقوه بدست می‌آید. با توجه به معیارهایی که با همکاری مشتری و واحد مهندسی فروش شرکت مدیریت صادرات ساحران تجارت کارمانیا (ساتکا) تهیه شده ‌است، تامین‌کنندگان موجود در لیست کوتاه بصورت حضوری یا غیر حضوری ارزیابی و اعتبارسنجی می‌شوند و به هر یک از آنها رتبه و امتیازی داده می‌شود. در پایان، گزارش و لیست نهایی منبع یابی که مجموعه ای از تامین کنندگان ارزیابی‌شده می‌باشند، به مشتری ارائه می‌شود. از جمله مزایای این خدمت شرکت مدیریت صادرات ساحران تجارت کارمانیا (ساتکا) می توان به موارد زیر اشاره کرد :
  • درک صحیح خواسته ها و الزامات مشتریان جهت انتقال به تامین کنندگان
  • دارا بودن دفتر مرکزی در کشورهای روسیه،گرجستان،کردستان عراق و عراق مرکزی،عمان وقطر
  • تجربه یافتن تامین‌کنندگان محصولات مختلف از شرق آسیا
  • یافتن تامین‌کننده درست کالاها با استفاده از فرایند تخصصی مهندسی خرید
  • ارزیابی اولیه و دوره ای تامین کنندگان بصورت حضوری و غیرحضوری براساس شاخص های ارزیابی و با همفکری مشتریان
  • انواع تامین کالا با تامین کنندگان
قراردادهای تامین کالا که در فروشگاه های زنجیره ای و بزرگ به آن مصوبات خرید اطلاق می گردد بین فروشگاه و تامین کننده منعقد می گردد تا مشخص گردد نحوه تامین کالای فروشگاه از تأمین کننده طی مدت قرارداد چگونه خواهد بود و مسئولین سفارش و خرید کالا ، مجاز به سفارش چه کالاهایی از تأمین کننده خواهند بود و قیمت خرید و فروش و پروموشن های خرید و فروش طبق چه توافقی در قرارداد ثبت می گردد . در نهایت این توافقات مبنای مراودات مالی طرفین قرار می گیرد . قرارداد های تامین کالا شامل انواع متعددی می شوند که در این مقاله این روش ها را بصورت کامل معرفی می کنیم و در ادامه به برخی از چالش های مربوطه نیز می پردازیم :
  1.  قرارداد های تامین کالای قطعی
  2.  قراردادهای تامین کالای امانی
  3.  قراردادهای تامین کالای مشارکتی ( کمیسیونی ) با رویکرد بازرگانی
  4.  قراردادهای تامین کالای مشارکتی ( کمیسیونی ) با رویکرد حق العمل کاری

 قرارداد های تأمین کالای قطعی :

یکی دیگر از انواع تامین کنندگان کالا، تأمین کننده و فروشگاه روی قیمت خرید کالا به توافق رسیده و پس از سفارش و دریافت کالا از تأمین کننده مطابق با قیمت های خرید ثبت شده در قرارداد ، فاکتور خرید از تأمین کننده دریافت می شود و در نرم افزار حسابداری ، برابر با فاکتور فروش تأمین کننده سند بدهکاری فروشگاه ثبت می گردد. پس از دریافت کالا در انبارهای مربوطه کالا در تملک فروشگاه قرارگرفته و قیمت فروش منحصراً توسط فروشگاه و سیاست قیمت گذاری مدیریت بازرگانی فروشگاه تعیین می گردد . تسویه حساب با تأمین کننده نیز مطابق با توافق ثبت شده در قرارداد انجام می گیرد . فروشگاه می تواند یک کالای یکسان را از تأمین کنندگان مختلف با قیمت های مختلف تأمین نماید و این امر اشکالی در فرایند تأمین کالا ایجاد نمی کند . در صورتیکه فاکتور ارائه شده از تأمین کننده با سند خرید که مطابق با قرارداد تامین کالا در نرم افزار خرید ثبت شده مغایرتی وجود داشته باشد باید رفع مغایرت صورت گیرد و با توجه به اینکه سفارش گذاری کالا و تایید سفارش از طرف تأمین کننده بر طبق تایید آخرین نگارش قرارداد صورت گرفته ، تأمین کننده ملزم به اصلاح فاکتور فروش مطابق با قرارداد و سفارش تامین کالا خواهد بود . در موارد خاص نیز می توان پس از ثبت نگارش جدید ثبت سند خرید مربوطه را مطابق با نگارش جدید قرارداد انجام داد .

 قرارداد های تأمین کالای امانی :

در این نوع قرارداد تامین کالا ، فروشگاه کالا را بصورت امانت و به شرط فروش از تأمین کننده دریافت می کند و پس از دریافت کالا در انبار فروشگاه کالا در تصرف فروشگاه خواهد بود و نه در تملک فروشگاه . دریافت کالاها در فروشگاه می تواند با ثبت رسید موقت باشد ( به دلایلی چون بیمه نمودن کالاها و دلایل دیگر ) که البته برای این رسید انبار سند خرید و ثبت بدهکاری صورت نخواهد گرفت . همچنین می توان رسید انبار را ثبت نکرده و در نتیجه فروشگاه هیچ مسئولیتی روی کسری و دزدبری کالا نخواهد داشت . قیمت خرید کالا در قرارداد مشخص می گردد و قیمت فروش منحصراً توسط فروشگاه تعیین می گردد . در زمان های مشخص شده در قرارداد برای تسویه حساب باید محاسبه تعداد کالاهای فروش رفته در فروشگاه از تسویه حساب قبلی تا روز قبل از تسویه حساب مشخص شده و مطابق با آن گزارش به تأمین کننده صادر شده و تأمین کننده مطابق با آن اقدام به صدور فاکتور فروش برای فروشگاه می نماید . در قراردادهای امانی فروشگاه تنها مجاز است که هر کالا را تنها از یک تأمین کنندهِ مشخص تأمین نماید و نمیتواند یک بارکد کالا را در قرارداد تأمین کنندگان مختلف ثبت نماید . پس از صدور فاکتور فروش توسط تامین کننده که مطابق با گزارش فروشگاه بوده سند خرید در سیستم بازرگانی فروشگاه ثبت شده و در حسابداری نیز سند بدهکاری فروشگاه به تأمین کننده ثبت می گردد و مطابق با توافق ثبت شده در قرارداد در خصوص مدت تسویه با تأمین کننده ، پرداخت و تسویه حساب صورت می پذیرد .

انواع تامین کنندگان

 قراردادهای تأمین کالای مشارکتی ( کمیسیونی ) با رویکرد بازرگانی

قرارداد تأمین کالای مشارکتی بدین معناست که ما ابتدا هیچ نوع تعهدی نسبت به خرید کالا از تأمین کننده نخواهیم داشت و قیمت خرید در قرارداد ثبت نشده و سهم تأمین کننده بر اساس کمیسیون و درصد مشخص شده برای هر کالا از قیمت فروش توافق شده در قرارداد محاسبه می گردد . کالاها بصورت امانت و با توجه به تعداد سفارش از تأمین کننده دریافت می گردد و در تصرف فروشگاه خواهد بود ( برای این نوع قرارداد نیز می توان رسید تعدادی موقت ثبت کرد و البته این ثبت رسید در عملیات مالی فروشگاه تاثیری نخواهد داشت . همچنین توافق نسبت به کسری و دزد بری کالا می تواند بین تأمین کننده و فروشگاه از صفر تا صد درصد صورت پذیرد و در صورت توافق صد درصدی فروشگاه هیچ تعهدی روی موجودی فیزیکی کالای تأمین کننده نخواهد داشت . در این حالت معمولاً با توجه به حضور دائمی نماینده تأمین کننده در فروشگاه به منظور فروش و ترویج فروش کالاهای تأمین کننده ( ممکن است غرفه و دپارتمان فیزیکی خاصی نیز برای کالاهای تأمین کننده و کانتر فروش نماینده تأمین کننده تخصیص یابد . ) در زمان مشخص شده در قرارداد برای تسویه حساب ، محاسبه روی تعداد کالای فروش رفته صورت گرفته و مطابق با درصد کمیسیون سهم تأمین کننده ، گزارشی به تأمین کننده ارائه می شود . تأمین کننده مطابق با این گزارش اقدام به صدور فاکتور فروش برای فروشگاه می نماید و مطابق با این فاکتور یک سند خرید در سیستم بازرگانی و حسابداری فروشگاه ثبت می گردد و فروشگاه به تأمین کننده بدهکار خواهد شد . پرداخت و تسویه حساب با تأمین کننده نیز مطابق با توافقات مشخص شده در قرارداد ثبت می گردد .  قراردادهای تامین کالای مشارکتی ( کمیسیونی ) با رویکرد حق العمل کاری تفاوت قراردادهای تأمین کالای مشارکتی حق العمل کاری با رویکرد بازرگانی این است که پس از محاسبه کمیسیون سهم تأمین کننده و گزارشی که به تأمین کننده در این خصوص ارائه می شود فاکتور خریدی از تأمین کننده دریافت نمیشود چون خریدی توسط فروشگاه انجام نمیگردد و فروشگاه در این فرایند به عنوان حق العمل کار عمل خواهد نمود . در سیستم حسابداری فروشگاه برابر با سهم فروشگاه از فروش کالاها که در قرارداد مشخص گردیده سندی تحت عنوان درآمد حق العمل کاری برای فروشگاه ثبت می گردد . در واقع فروشنده این کالاها به مشتریان خود تأمین کنندگان بوده و فروشگاه نقش واسطه فروش را خواهد داشت . در این نوع همکاری کالاها به صورت امانی در تصرف فروشگاه قرار می گیرد و در زمان مشخص شده در قرارداد برای تسویه حساب ، محاسبه روی کالای فروش رفته صورت گرفته و سهم فروشگاه از فروش کالاها مشخص می گردد . مشکلی که در قراردادهای مشارکتی با رویکرد حق العمل کاری وجود دارد تعامل با اداره دارائی برای توافق روی مالیات بر درآمد و مالیات ارزش افزوده فروشگاه است . در واقع اداره دارائی فروشنده کالا را بر اساس فاکتورهای فروش شناسایی می کند و چون فروشگاه به عنوان فروشنده کالاها در فاکتورهای فروش به مشتریان ثبت می گردد عملاً این چالش وجود دارد که مالیات بر اساس درآمد حق العمل کاری مورد پذیرش اداره دارائی قرار نگیرد . همچنین مالیات ارزش افزوده کل درآمد حق العمل کاری را مشمول می گردد در حالیکه بخشی از این درآمد حاصل فروش کالاهایی بوده که مشمول مالیات ارزش افزوده نبوده اند .